Når menneskets beste venn blir syk....

I går måtte jeg ta turen til dyrlegen med hunden vår Topsi.

Der fikk vi konstantert det vi ikke ønsket å høre, at hunden er kreftsyk, hun har jursvulst med spredning.

16-åringen er utrøstelig, og jeg har gått en del runder med meg selv det siste døgnet.

I går kveld satt jeg på gulvet med hodet til Topsi i fanget og gråt, mens hun bare nøt øyeblikket, for noe av det beste hun vet er masse kos og oppmerksomhet.

Er hun ikke fin?Vi har hatt Topsi i 10,5 år, og jeg har merket på henne det siste året at hun er senior.
Ikke slik at hun virker syk på noe vis, men hun har oppført seg litt mer som oksen Ferdinand, hun vil helst loffe rundt og snuse istedet for å løpe lufteturene sine.

Måten vi møttes på var klassisk; jeg dro for å se på leveringsklare valper, Topsi kom pilende rett bort til meg og stilte seg på bakbena med forbena mot bena mine, og logret som en gal.
Jeg plukket henne opp og hun la hodet sitt i halsgropen min og bare koste, det var så fint. Jeg dro hjem med valp den dagen. :)

På tross av de vanlige utfordringene med valp, som at hun spiste opp sko, fjernkontroller og mobiltelefoner, så er hun den snilleste hunden jeg noen gang har møtt, jeg tror ikke det finnes snillere.
Hun elsker folk, og blir i overkant lykkelig når vi får besøk, vil helst kose og klappes hele tiden.
Hun elsker spesielt babyer, for de lukter så innmari godt! Og når de er litt eldre og hun får lurt seg bortpå med tungen så smaker de jaggu himmelsk også. :)
Hun var helt vill etter guddatteren min da hun  var liten, og var stadig bortpå og snuste og slikket. Det var så komisk, for etterhvert når guddatteren satt på gulvet og så at Topsi kom så rynket hun nesen og rysj litt i kropp mens hun lo, så hun stålsatte seg liksom litt på at nå kommer det en smaskings.

Vi har hatt noen flotte og gode år sammen med Topsi, og jeg håper vi får en stund til.
Idag har hun ingen plager, jeg tok henne med fordi jeg kjente kulen.
Pga spredningen og hundens alder, så fraråder veterinæren å operere. Han mener hun må få ha det fint så lenge det går, og så kan vi gi smertestillende og antiobitika om hun begynner å plages, før vi må ta det uungåelige valget. Og rasjonelt sett så har han nok rett.

Men du verden så vondt det er å tenke på at snille, eiegode Topsi er syk, og at dette nok er den siste våren vi får sammen med henne. Akkurat nå er den anerkjennelsen fryktelig tung å bære.


<3 <3 <3

I respekt og kjærlighet, Trine.


#hund #venn #dyr #kjærledyr #kjærlighet #omsorg #sorg #sykdom #trist

5 kommentarer

M

04.03.2014 kl.17:25

Helt forferdelig. Selv har jeg en dverg puddel jeg reddet fra mishandling for 8 år siden som også er kreftsyk.. Ho har hatt det et år nå, men det er først nå vi ser at formen er dårlig så er vel ikke lenge igjen til vi må ta farvel.. :(

Nyt tiden med hunden din, gjerne bortskjem den mye så den får det så godt som mulig før tiden kommer :(

cattis

04.03.2014 kl.18:50

Føler virkelig med deg. Vi har selv måttet si farvel til et elsket familjemedlem pga jurkreft etter 13 år. Det er uendelig vondt å si farvel. Kos dere den tiden dere har igjen. Klem fra meg.

Marie

04.03.2014 kl.20:01

Så trist ;( Kondolerer på det sterkeste, har aldri hatt hund så jeg vet ikke hvordan det føles men det må være nokså hardt går jeg utifra.. Håper hun blir bedre da!

Hege

06.03.2014 kl.23:05

Så fin hund :) Ligner veldig på hunden foreldrene mine hadde. Er det en blanding av border collie og elghund? Har den blandingen selv, men min er litt mørkere en din. Kjedelig når det blir noe med dyrene :(

Trinemora

12.03.2014 kl.18:15

Takk alle for gode ord og omtanke. :) Det er fryktelig trist, ingen tvil om det...

Jeg sa til noen venner som var her forleden at vi må leve som vanlig og bare kose oss så lenge hun ikke er plaget, og jeg må ta meg sammen og ikke få lyst til å gråte når jeg koser med henne, for "hun vet jo ikke selv at hun er syk". De lo litt av meg, men de har jo litt rett. Til noe annet skjer så må vi bare la livet gå sin gang og passe på at hun fortsatt har det riktig bra. :) <3

Hege, du har helt rett, hun er blanding av elghund og border collie, og det er en helt herlig miks. Topsi er altså så snill og god en hund at jeg har ikke opplevd makan. :)

Klem, Trinemora :)

Skriv en ny kommentar

Trinemora

Trinemora

44, Verdal

Frisk dame med mye på hjertet, som prøver å ta det som kommer på en positiv måte. Fryktelig glad i datteren min på 18, dvergschnauzeren Daisy og kattene Sushi og Sofus. Glad i ren og naturlig mat, rødvin, yoga, trim og trening. Elsker å reise, å treffe nye mennesker og å oppleve andre kulturer, og er muligens mer varmblodig enn nordmenn flest. Vil gjerne dele mine opp-og-ned-og-hit-og-dit-turer med deg, samt noen gode oppskrifter, tips og hjertesukk innimellom. :) Du finner meg også på Instagram som @trinemora :)

Kategorier

Arkiv

hits