Endelig scooby baby i hus :)

Det bor en dame i Frankrike som heter Hege Nitteberg, og hun er damen bak denne flotte bloggen: http://godtsuntogbillig.blogspot.no/
Ta deg gjerne tid til å surfe litt hos henne, her finner du mye spennende og interessant lesning, i tillegg til masse inspirasjon til god mat. :)

Etter at jeg la ut et lite hint på Paleoutfordringen på Facebook om at jeg var veldig interessert i å prøve kombucha og vannkefir, så skjedde det saker og ting.

Mamman til Hege hadde nettopp reist fra Frankrike med scooby baby i bagasjen, og Hege var så snill å videreformidle mitt ønske om baby til henne.
En liten tur i postgang senere så ankom min lille scooby baby Trønderlandet i dag.

Er den ikke fin?Jeg valgte å bruke den beste grønne teen jeg vet om, ever:


Jeg kokte opp 1,5 liter vann og fem ss hvitt sukker, lot to poser grønn te (disse posene er store) trekke en stund for deretter la det hele bli romtemperatur, før jeg helte det i et sterilt norgesglass og la babyen forsiktig nedi.
 

Voila; etter veldig liten innsats, så skal babyen bare få stå å godgjøre seg og gjøre jobben sin noen dager fremover.
Glasset dekkes til med et helt rent klede for å holde støv og insekter unna.
Jeg lar det stå på kjøkkenbenken ettersom det er mest stabil temperatur der (soverommet er iskaldt), og vi er ganske så rolige, tenåringen og jeg.
Jeg ser ingen grunn til å prøve å finne opp kruttet på nytt, når det finnes så eksepsjonelt mye bra av det allerede. Les derfor mer om kombucha, dens historie og gode egenskaper, samt mer dyptgående oppskrift hos Hege her: http://godtsuntogbillig.blogspot.no/2014/01/kombucha-te.html, og hos Gry i Fra Jord til bord her: http://gryhammer.blogspot.no/2012/08/kombucha-abc_10.html

Jeg kommer tilbake med resultatet etterhvert som jeg ser at teen er ferdig.

Takk Hege og mor. :)

Glede og hygge, Trinemora. :)


#scoobybaby #kombucha #te #bakterier #gjær #helsebringende #levendemat #naturligmat #paleo #renmat #sunnlivsstil #lchf

 

2 kommentarer

Hege

12.03.2014 kl.18:21

Hei, så gøy at den er på plass allerede :-)

...og tusen takk for så hyggelig omtale og linker,

gleder meg til fortsettelsen og har du spørsmål så er det bare å skrive :-)

Ha en kjempefin ventetid :-)

Trinemora

12.03.2014 kl.18:52

Hege: Det er meg en glede, jeg syns virkelig bloggen din er veldig fin, og håper mange finner veien dit. Det kommer flere anbefalinger. :) Og selvsagt en fortsettelse på scoobyens ferd... ;)

Ha en fin kveld. :)

Skriv en ny kommentar

Trinemora

Trinemora

44, Verdal

Frisk dame med mye på hjertet, som prøver å ta det som kommer på en positiv måte. Fryktelig glad i datteren min på 18, dvergschnauzeren Daisy og kattene Sushi og Sofus. Glad i ren og naturlig mat, rødvin, yoga, trim og trening. Elsker å reise, å treffe nye mennesker og å oppleve andre kulturer, og er muligens mer varmblodig enn nordmenn flest. Vil gjerne dele mine opp-og-ned-og-hit-og-dit-turer med deg, samt noen gode oppskrifter, tips og hjertesukk innimellom. :) Du finner meg også på Instagram som @trinemora :)

Kategorier

Arkiv

hits