Kombucha, baby :)

Ho ho ho, detta var gy. :)

Som jeg skrev om i forrige uke s var jeg s heldig f tilsendt en scooby baby som hadde kommet helt fra Frankrike.

Jeg har aldri gjort dette fr og ble i grunnen litt usikker ettersom dagene gikk, for jeg visste jo ikke hva jeg kunne forvente meg.
I gr mtte jeg rdfre meg litt med Hege i Frankrike (damen bak bloggen Godt og Sunt, http://godtsuntogbillig.blogspot.no/), og er litt stolt av presentere resultatet n.

Nedenfor ser dere norgesglasset med mammen p bunnen, og den gigantiske babyen som utviklet seg i norgesglasset; du ser forskjellen p bilde nr. 3.
Det skal sies at scooby babyen jeg fikk mtte vre av fabelaktig kvalitet, ettersom resultatet ble s bra. :)

Helt til hyre er resultatet ferdig silt, jeg tok av litt til lage to nye ladninger.




Etter litt vasking, skylling og sterilisering, s var vi i gang med to nye ladninger.
Jeg valgte to forskjellige te-sorter (oolong er en blanding mellom sort og grnn, chai er kologisk sort med krydder) men samme fremgangsmte.
Jeg kokte opp 1,5 liter vann og 5ss hvitt sukker, la i tre teposer av hver sort i hver sin kjele, og lot trekke i 10 min.

Deretter dro vi ut en tur, kjpte bursdagsgave og nt en lang seanse hos vr herlige grnne frisr, Breeze og hyggelige Tone, fr vi kom hjem til ferdig romtemperert te.

Jeg hellet teen i hvert sitt sterile norgesglass og blandet med en del av den ferdige kombucha-teen per liter. S plasserte jeg mor og baby forsiktig i hvert sitt glass og dekket det til med klede, slik at det kommer luft til, men vi sparer miljet i glasset for stv og insekter.

Hvordan dette gr skal jeg selvsagt komme tilbake til. :)




Etter en natt i kjleskapet var det i morgest klart for prvesmake brygget, og helt rlig, dette var gtt! :)
Jeg nevnte for Hege i gr at den virket litt sur, men kjlig i dag s opplevde jeg den frisk og god.
Og, den ser litt lys ut, men den er virkelig helt grei. Jeg benyttet to poser Drakens grnn te, og for min del s er dette helt grei styrke.



At dette funket gjorde meg s inspirert at n er det fermentering som str for tur. det skal jeg komme tilbake til etterhvert som jeg ser hvordan det gr....

Glede og hygge, Trinemora :)


#scoobybaby #kombucha #te #bakterier #gjr #helsebringende #levendemat #naturligmat #paleo #renmat #sunnlivsstil #lchf

1

Hei :-)

S gy se resultatet ,

de ser kjempeflotte ut!!!

Baby'n er strre enn mamman fordi beholderen er strre , de kan visstnok vre kjempestore : har sett bilder av firkanta og andre som dekken en stor kjele :-)

Silte to selv i gr, hvor den ene var ren grnn og den andre sort og grnn, de ble laget den samme dagen men den grnne var mindre sur enn den andre , snle levende kulturer :-)

Jeg har blitt kjempeglad i fermantering, men ikke alle varianter er like gode, anbefaler begynne med hodekl, gulrot og rdbet uten for mye dilldall bortsett fra cumin eller karve (pepper)...

Lykke til :-)

Skriv en ny kommentar