Kombucha, baby :)

Ho ho ho, detta var gøy. :)

Som jeg skrev om i forrige uke så var jeg så heldig å få tilsendt en scooby baby som hadde kommet helt fra Frankrike.

Jeg har aldri gjort dette før og ble i grunnen litt usikker ettersom dagene gikk, for jeg visste jo ikke hva jeg kunne forvente meg.
I går måtte jeg rådføre meg litt med Hege i Frankrike (damen bak bloggen Godt og Sunt, http://godtsuntogbillig.blogspot.no/), og er litt stolt av å presentere resultatet nå.

Nedenfor ser dere norgesglasset med mammen på bunnen, og den gigantiske babyen som utviklet seg i norgesglasset; du ser forskjellen på bilde nr. 3.
Det skal sies at scooby babyen jeg fikk måtte være av fabelaktig kvalitet, ettersom resultatet ble sååå bra. :)

Helt til høyre er resultatet ferdig silt, jeg tok av litt til å lage to nye ladninger.
Etter litt vasking, skylling og sterilisering, så var vi i gang med to nye ladninger.
Jeg valgte to forskjellige te-sorter (oolong er en blanding mellom sort og grønn, chai er økologisk sort med krydder) men samme fremgangsmåte.
Jeg kokte opp 1,5 liter vann og 5ss hvitt sukker, la i tre teposer av hver sort i hver sin kjele, og lot trekke i 10 min.

Deretter dro vi ut en tur, kjøpte bursdagsgave og nøt en lang seanse hos vår herlige grønne frisør, Breeze og hyggelige Tone, før vi kom hjem til ferdig romtemperert te.

Jeg hellet teen i hvert sitt sterile norgesglass og blandet med en del av den ferdige kombucha-teen per liter. Så plasserte jeg mor og baby forsiktig i hvert sitt glass og dekket det til med klede, slik at det kommer luft til, men vi sparer miljøet i glasset for støv og insekter.

Hvordan dette går skal jeg selvsagt komme tilbake til. :)
Etter en natt i kjøleskapet var det i morgest klart for å prøvesmake brygget, og helt ærlig, dette var gøtt! :)
Jeg nevnte for Hege i går at den virket litt sur, men kjølig i dag så opplevde  jeg den frisk og god.
Og, den ser litt lys ut, men den er virkelig helt grei. Jeg benyttet to poser Drakens grønn te, og for min del så er dette helt grei styrke.At dette funket gjorde meg så inspirert at nå er det fermentering som står for tur. det skal jeg komme tilbake til etterhvert som jeg ser hvordan det går....

Glede og hygge, Trinemora :)


#scoobybaby #kombucha #te #bakterier #gjær #helsebringende #levendemat #naturligmat #paleo #renmat #sunnlivsstil #lchf

Én kommentar

Hege

22.03.2014 kl.17:53

Hei :-)

Så gøy å se resultatet ,

de ser kjempeflotte ut!!!

Baby'n er større enn mamman fordi beholderen er større , de kan visstnok være kjempestore : har sett bilder av firkanta og andre som dekken en stor kjele :-)

Silte to selv i går, hvor den ene var ren grønn og den andre sort og grønn, de ble laget den samme dagen men den grønne var mindre sur enn den andre , snåle levende kulturer :-)

Jeg har blitt kjempeglad i fermantering, men ikke alle varianter er like gode, anbefaler å begynne med hodekål, gulrot og rødbet uten for mye dilldall bortsett fra cumin eller karve (pepper)...

Lykke til :-)

Skriv en ny kommentar

Trinemora

Trinemora

44, Verdal

Frisk dame med mye på hjertet, som prøver å ta det som kommer på en positiv måte. Fryktelig glad i datteren min på 18, dvergschnauzeren Daisy og kattene Sushi og Sofus. Glad i ren og naturlig mat, rødvin, yoga, trim og trening. Elsker å reise, å treffe nye mennesker og å oppleve andre kulturer, og er muligens mer varmblodig enn nordmenn flest. Vil gjerne dele mine opp-og-ned-og-hit-og-dit-turer med deg, samt noen gode oppskrifter, tips og hjertesukk innimellom. :) Du finner meg også på Instagram som @trinemora :)

Kategorier

Arkiv

hits