Back to basics

Matreisen startet for mange år siden, og kostholdet mitt er per i dag sterkt inspirert av lavkarbo og paleo. Det viktigste for meg da jeg la om kostholdet mitt for mange år sden var først og fremst å kutte ut alt av mel og sukker. Sukker, fordi jeg helt siden jeg jobbet på bakeri i tenårene har hatt litt avsmak for kaker og søtt, og mel fordi jeg stadig igjenkjente symptomer i kroppen som ikke var gode etter inntak av bl.a. pizza og pasta. Brød hadde jeg ikke spist på mange år allerede da, men frokost og lunsj bestod som regel i knekkebrød med pålegg, og middagen var som norske middager flest; kjøtt, fisk, fugl, grønnsaker og potet, ris, pasta.

Fra lavkarbo, til litt mer strikt lavkarbo, til litt mer lempelig lavkarbo i en glidende overgang til paleo.

Jeg har aldri kuttet meieriprodukter, og aldri kjørt en total paleo-challenge, men har levd striktere i perioder. Essensen i kostholdet er naturlig mat, lite eller ingen tilsetningsstoffer, minimalt med ferdigmat, færre måltider og lite snacksing.

Men, jeg har ikke funnet nøkkelen, og det er dette jeg er litt på søken etter nå.

Akkurat nå sitter jeg med bordet fullt av kokebøker, og kjenner på at jeg må lete meg tilbake til kjernen; hva passer for meg, hva gjør kroppen min best og hvordan bør jeg leve i praksis for å ivareta meg selv og egen helse på beste mulige måte. Jeg vil ikke leve asketisk, jeg vil leve til det fulle og nyte mine små guilty pleasures, men jeg har en kropp som sier at jeg må finne en bedre balanse enn den jeg har klart å opprettholde de siste par årene.

Kanskje noen der ute vil følge meg på ferden, slik at jeg ikke har noen unnskylding for ikke å stå løpet ut?

:)

Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar

Trinemora

Trinemora

44, Verdal

Frisk dame med mye på hjertet, som prøver å ta det som kommer på en positiv måte. Fryktelig glad i datteren min på 18, dvergschnauzeren Daisy og kattene Sushi og Sofus. Glad i ren og naturlig mat, rødvin, yoga, trim og trening. Elsker å reise, å treffe nye mennesker og å oppleve andre kulturer, og er muligens mer varmblodig enn nordmenn flest. Vil gjerne dele mine opp-og-ned-og-hit-og-dit-turer med deg, samt noen gode oppskrifter, tips og hjertesukk innimellom. :) Du finner meg også på Instagram som @trinemora :)

Kategorier

Arkiv

hits