Den følelsen....

Jeg har en stor lidenskap for mat, både det å lage og spise den. Jeg kan føle at jeg egentlig ikke orker noenting en ettermiddag, men kommer jeg på at jeg kanskje burde ha hevet sammen et par plater knekkebrød eller kokt suppe eller bakt cookies, så står jeg plutselig på kjøkkenet med et par-tre-fire prosjekt på gang. Og nikoser meg!

Mat er selvsagt en absolutt nødvendighet, og for noen et ork (!), og det er jo ingen tvil om at vi må spise for å leve.

For meg er mat en interesse, en lidenskap, terapi og oppmuntring, en nytelse og til tider en frustrasjon. :p

Jeg jobbet på bakeri da jeg var ungdom, og etter denne perioden sluttet jeg å spise kaffebrød. Sånn helt og holdent! Til stor frustrasjon for bl.a. en familie hvor kakebordene er overfylte i enhver sammenkomst; hadde jeg hatt en tier for hver gang noen har spurt meg, "si meg er du på slanker`n", eller, "du må jo ta i hvertfall ett kakestykke"; ja så hadde jeg kunne levd uten en økonomisk bekymring til mine dager er talte.

Jeg har plagdes med magen så lenge jeg kan huske, og sluttet på et tidspunkt å spise brød, ettersom det var en av tingene jeg reagerte på, og spiste kun knekkebrød og flatbrød av brødvarer, i hvertfall i de siste 20-25 årene.

Så kom det til et vendepunkt for 5-6 år siden, da jeg hadde spist pizza samme dag som jeg skulle prøve bunadsvesten min. Jeg fikk den ikke igjen, og slukøret måtte jeg ned til min kjære mor noen dager etterpå for å få hjelp til å legge den ut. Når jeg da prøvde vesten, så var den for stor! Det er helt ufattelig, men jeg hadde altså reagert sånn på pizzaen (og sikkert noen glass alkohol på fest kvelden før), at jeg este ut 4 kilo, og etter noen dager med vanlig "grovkarbo", så hadde jeg altså gått sammen igjen.

Veien derfra til et lavkarbo/paleo-inspirert kosthold var ikke veldig lang. Siden da har jeg  hatt et kosthold som er ganske fritt for mel, korn og sukker, med en og annen sprekk av og til. Iskald øl er godt av og til, det er snedig å kunne hive i seg en pizza en kveld i syden, og av og til er det godt med litt potetgull eller annet snop, som jeg egentlig blir litt uvel av, og som jeg absolutt ikke bør spise. Datteren min påpekte det for et par år siden, vi var i syden, og jeg hadde så vondt i den ene albuen, jeg gikk og gned og maste om den hele formiddagen, og så sier hun; "det er jo ikke så rart, du spiste pizza i går". Nemlig.

Man blir jo litt lei av være "flink" hele tiden, og av og til så er det i hvertfall sånn med meg, at jeg har en melt down. Det kan være at jeg kaster meg over potetgullposen, spiser pizza, eller rett og slett bare snavler meg fordervet hele kvelden. Eller jeg går heeelt lei av mat, og bare spiser kjøpe-knekkebrød og posesuppe i flere dager; som for min del er like ille. Og hva skjer så?

 Ha en finfin lille-lørdag, og husk, det er lov å kose seg litt. ;)

Klem Trine :)#mat #helse #kosthold #livsstil #paleo #steinalderkost #lavkarbo #cheatday #cheatmeal #lettvintløsning #snacks #usunn #valg #konsekvenser #meltdown


Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar

Trinemora

Trinemora

44, Verdal

Frisk dame med mye på hjertet, som prøver å ta det som kommer på en positiv måte. Fryktelig glad i datteren min på 18, dvergschnauzeren Daisy og kattene Sushi og Sofus. Glad i ren og naturlig mat, rødvin, yoga, trim og trening. Elsker å reise, å treffe nye mennesker og å oppleve andre kulturer, og er muligens mer varmblodig enn nordmenn flest. Vil gjerne dele mine opp-og-ned-og-hit-og-dit-turer med deg, samt noen gode oppskrifter, tips og hjertesukk innimellom. :) Du finner meg også på Instagram som @trinemora :)

Kategorier

Arkiv

hits