Back to basics

Matreisen startet for mange r siden, og kostholdet mitt er per i dag sterkt inspirert av lavkarbo og paleo. Det viktigste for meg da jeg la om kostholdet mitt for mange r sden var frst og fremst kutte ut alt av mel og sukker. Sukker, fordi jeg helt siden jeg jobbet p bakeri i tenrene har hatt litt avsmak for kaker og stt, og mel fordi jeg stadig igjenkjente symptomer i kroppen som ikke var gode etter inntak av bl.a. pizza og pasta. Brd hadde jeg ikke spist p mange r allerede da, men frokost og lunsj bestod som regel i knekkebrd med plegg, og middagen var som norske middager flest; kjtt, fisk, fugl, grnnsaker og potet, ris, pasta.

Fra lavkarbo, til litt mer strikt lavkarbo, til litt mer lempelig lavkarbo i en glidende overgang til paleo.

Jeg har aldri kuttet meieriprodukter, og aldri kjrt en total paleo-challenge, men har levd striktere i perioder. Essensen i kostholdet er naturlig mat, lite eller ingen tilsetningsstoffer, minimalt med ferdigmat, frre mltider og lite snacksing.

Men, jeg har ikke funnet nkkelen, og det er dette jeg er litt p sken etter n.

Akkurat n sitter jeg med bordet fullt av kokebker, og kjenner p at jeg m lete meg tilbake til kjernen; hva passer for meg, hva gjr kroppen min best og hvordan br jeg leve i praksis for ivareta meg selv og egen helse p beste mulige mte. Jeg vil ikke leve asketisk, jeg vil leve til det fulle og nyte mine sm guilty pleasures, men jeg har en kropp som sier at jeg m finne en bedre balanse enn den jeg har klart opprettholde de siste par rene.

Kanskje noen der ute vil flge meg p ferden, slik at jeg ikke har noen unnskylding for ikke st lpet ut?

:)